Yleistä

Tässä joitain tietoja minusta , musiikkitaustastani sekä harrastukseni kohteista:

Jorma Mikkeli, syntynyt -56 Karhulassa, vuodesta -89 asunut Porvoon seudulla.

Rumpujen soittoa olen harrastanut vuodesta -72 , jolloin ensimmäisillä kesäansioillani hankin ensimmäisen settini(-66 Ludwig, joka on edelleen hallussani ; ja tulee myös olemaan…). Olen soittanut(ja edelleen soitan) vähän kaikkea,skaala rock´n rollista sinfoniaan. Virallista koulutusta tuli hankittua soittimessa -80 -luvun alussa Ogelissa "ison ykkösen" verran. Nykyinen päivätyöni matkustamisineen vie huomattavan osan ajastani, josta syystä keikkailuni on satunnaista. Tosin pisin kiinnitykseni Töölö Brass-bandiin on jatkunut jo n. vuodesta -84 ; orkesterin kanssa on viikoittaiset harjoitukset ja muutama konsertti vuosittain. Lisäksi olen tehnyt lähiseudulla silloin tällöin pieniä tanssikeikkoja , traditionaalisempaa jazzia ja myös hiukan kevyttä kuubalaista .

Kiinnostukseni rumpuihin keräilykohteena on oikeastaan tullut itsestään. Olen aina ollut keräilijäluonne(aikanaan rahat ja postimerkit ym) ja työn vastapainona hiljalleen aloittamani rumpujen kunnostus on vain yksinkertaisesti muuttunut yhä pitemmälle meneväksi keräilyksi.

Suurimmat kiinnostuksen kohteeni ovat tunnetut amerikkalaismerkit Gretsch, Ludwig, Slingerland,Rogers,Leedy  (-60 luku ja siitä vanhemmat yksilöt) ja uudempaa tuotantoa edustava Noble&Cooley, josta varsinkin "solid shell"-tuotantoon olen ihastunut.

Symbaaleista minulle mieluisimmat ovat Zildjianin vanhat Turkissa tehdyt K:t ja Amerikassa tehdyt "vanhat" A:t ,joista myös löytyy makuuni tosi hienoja yksilöitä. Varsinkin vanhat symbaalit ovat mitä suuremmassa määrin yksilöitä ja se tarkoittaa,että symbaalien haku on tavallaan "loputonta" ja tosi mielenkiintoista, koska yksinkertaisesti aina vain löytyy mielenkiintoisempia ja omaan makuun paremmin soveltuvia yksilöitä.

Tavoitteenani on löytää yllämainituista keräilykohteista mahdollisimman hienokuntoisia alkuperäisyksilöitä ja tätä kautta jalostaa kokoelmaani.

Koska keräilykohteeni ovat soittimia, tarkoitukseni on myös soittaa niillä ja tavoitteeni on testata kaikki varsinkin tuntemattomat tyypit todellisessa tilanteessa, keikalla tai harjoituksissa. Tämä taasen on johtanut mielenkiintoiseen soundimaailmaan, löytää ja hakea noita kuuluisien legendojen soundeja vuosien takaa ja yrittää löytää rummusta sen parhaat puolet.

Tämä on harrastukseni, jolloin tietenkin investointikykyni on selvästi rajallinen ja tarkoittaa, että saadakseni hankittua uusia "löytöjä" on minun samaan aikaan pakkokin poistaa vähemmän kiinnostavaksi siirtyneitä kohteita ja käytännössä olen aina ostamassa ja myymässä jotakin, joten toivon yhteydenottoja molemmista suunnista.

Tällä päivämäärällä (toukokuu 2012) uudistan  nettisivuni ja toivon palautetta mitä sivuillani kävijät haluaisivat siellä olevan, jotta siitä olisi mahdollisimman monelle asiasta kiinnostuneelle iloa ja hyötyä. Vastaanotan mielelläni kaikkea yllämainittuihin kohteisiin liittyvää tietoa ja mahdollisimman paljon yritän vastata kaikkiin tuleviin kysymyksiin ja toivoisin, että tätä kautta saisin yhteyttä mahdollisimman moniin samanhenkisiin harrastajiin ja laadukkaista soittimista kiinnostuneihin rumpaleihin.